Friday, March 11, 2011

friendshit forever~

semalam aku mimpi aku macam kembali ke zaman skolah menengah dulu...kawan-kawan...asrama..dorm..dan sekolah aku...hahahahahaha...tp aku bukan nak cite pasal mimpi aku tu...cume bila aku bangun tido tu aku sempat la termenung jap teringat time kat skolah dulu...siyes aku suka masa tu bersama geng-geng aku..~~

aku skolah kat kelantan...umah aku kat gombak selangor...so jauh la kan...duduk asrama ala-ala berdikari jugak la...so kawan-kawan la jadi family aku masa tu...most of the time aku dengan kawan-kawan la...nak cite kami mmg rapat la...dulu masa kat sekolah(asrama) time tu macam budak-budak sikit (maksud aku pemikiran) so bila time dah bosan habis dan x tau nak buat apa kami akan bergurau bodoh...hahahahaha...kelantan punya term "gura bewok(biawak)"....gurauan-gurauan yang x masuk akal tu mmg biase even boleh membawa kecederaan tapi kami syiok...kadang-kadang tu mmg sakit gak dan bengang gak kalau terkena...tp camne-camne pon mmg x boleh marah sebab itu akan melanggar rule dalam pergurauan...hahahahah...kalau marah nanti kena pulau...so kalau si penggurau buat sesuatu yang cam shial..."si kena gurau" kena redha je la dan cari idea yang lebih shial untuk balas balik...cthnya kalau tangan ko terjuntai kat tepi katil then datang sorang geng ko patahkan tangan ko kebawah then terkepak kena besi katil tu di anggap biasa...kalau dok dalam masjid jangan meniarap...sat gi x pasal-pasal kaki ko kena tarik dan kena heret keliling masjid...hahahahaha...rumble me-rumble tu biasa...maki carut ni ala-ala tanda bertegur sapa la...dah jadi imbuhan dalam perbualan...dan banyak lagi gurauan-gurauan bodoh yang sebenarnya aku RINDU gila nak bergurau dengan geng-geng aku sekarang...shit~

haritu aku tgk JACKASS 3D...geng-geng jackass korang pon tau bergurau macam shit....taik tu permainan biasa...hahahahah...tp sorang pon x de yang marah...so ala-ala macam tu la geng aku dulu...sebab dah kamcing kaw-kaw so gurau biawak camne pon semua buat happy je walaupon dalam hati bapak la bengkak nye...tu ukuran rapat nya kiteorang....tu la aku fikir kalau korang bleh bergurau dengan membe korang tahap max-shit tu menunjukkan korang memang betol-betol kawan baik....hahahahaha~

sekarang dah susah dah nak bergurau taik camtu...semua dah ala-ala matured...xbleh buat perangai-perangai pra matang ni...nanti orang jaki dan menyampah plak...aku bukan apa..just nak merasa manisnya persahabatan tu dengan gurau-gurauan je...hehehehe...apa-apa pon aku sayang semua kawan-kawan aku....FRIENDSHIT FOREVER k~

*gurau-gurauan tahi sebegini hanya apply kepada kawan-kawan kamcing sahaja...kalau setakat baru kenal nak buat gurau taik tu mmg cari GADUH....hahahahah~


5 comments:

  1. "selama ini..ku mencari2..teman yg sejati.."
    heheh lagu sesuai wat background song untuk entry ini..hahha~

    ReplyDelete
  2. @luq...jauh sgt theme song ko bg tu...mcm suci sgt...hahahahahah~

    ReplyDelete
  3. ye ah amar, kawan2 aku leni dah matured. Tadok lagi kawan yang boleh fly malam2, boleh bg hadiah katok mapuh time besday,tadok lagi hok boleh diconteng muka time tido. Time flies ah.

    Tapi serius shit kawan2 boleh gura bodo, adalah kawan yang COOL

    ReplyDelete
  4. @zira...ya..shit forever...heheheheh~
    @ted...life as we know...tp kawan2 ttp best~

    ReplyDelete